keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Simpukkaterapiaa kaikkeenvarautujalle

Päivät rullaa samaa rataa... Aurinkoa, uimista, meressä kahlailua, hiekkakakkuja, syömistä. Ja sitten on tietysti simpukoiden etsintä. Kun aurinko helottaa siniseltä taivaalta ja meri on tyyni, on jotenkin terapeuttista ja rauhoittavaa kahlata nilkat vedessä ja etsiä uusia aarteita. Joka päivä on uusi aarreaitta silmien edessä ja koskaan ei tiedä mitä meri on tuonnut tullessaan.

Tällä kertaa aion kantaa kotiin niin paljon simpukoita kun laukkuun mahtuu. Ja onneksi sinne mahtuu. :) Kun kantaa toiselta puolen maapalloa mukanaan hervottoman määrän aurinkorasvaa, vaippoja, puuroa, maitojauhetta ja muutaman lasten ruokapurkin, niin kolmen viikon jälkeen laukussa on yllättävän paljon tyhjää tilaa. Ja miksikö meillä on kaikki tuo mukana? Siksi, että mä olen kaikkeevarautuja ja siksi, että meillä nyt sattui olemaan kasseissa tilaa kaikelle tuolle. :) Mutta on niihin myös ihan oikeat syyt. Vaipat ja aurinkorasvat on täällä ihan törkeän hintaisia ja pikapuuro on helppo eväs esim. lentokoneessa ja lentokentällä, ja välillä välipalaksi tai iltapalaksi Vintiölle. Maitojauhe ei olisi ollut välttämätöntä ollenkaan mutta pakkasinpa senkin mukaan ja ruokapurkit on lähinnä lentokoneruoaksi kun Vintiölle ei omaa ruokaa koneessa ole tarjolla. Toki oltaisiin voitu lähteä ilman ruokia ja maitojauheita matkaan ja oltaisiin varmasti pärjätty ihan hyvin. Lapset ovat syöneet hyvin paikallisia ruokia ja vain muutaman kerran Vintiö on kieltäytynyt totaalisesti syömästä mitään.

Mutta on noista ollut oikeasti hyötyäkin. Kuten jo sanoin, vaipat on oikeasti kalliita, ja lisäksi niissä on monesti hajusteita mukana, joten herkkäihoisimmat saattavat saada niistä jotain oireita. Aurinkorasvaa en edes kuvitellut ostavani täältä. Maitoakin saa täällä nykyin jo paikallisesta supermarketista ja varmasti lapset olisivat pärjänneet vaikka koko kolme viikkoa ilman maitopisaraakaan mutta jauheesta on ollut helppo sekoittaa maitoa molemmille ihan vaan vaihteluksi veden, kaakaon ja mehun rinnalle. (Ja lisäksi olen itse käyttänyt sitä päiväkahvin joukkoon kun olen keitellyt pikakahvia huoneessa. :D)

Mutta nyt siis varmasti ymmärrätte, miksi meillä on melko tyhjät laukut kun tullaan kotiin. :) Meillä ei ole kummallakaan aikomusta ostaa täältä suuria määriä vaatteita, sillä meitä ei kiinnosta nuo kojujen aidot kopiot. :) Tähän mennessä ollaan ostettu lapsille kaksi hiekkalelusettiä. Lisäksi Vintiölle ostettiin auto ja Kepposelle barbien kaltainen merenneito leluiksi hotellihuoneeseen. Muutaman korun voisin ehkä ostaa itselleni ja lapsille ehkä jotkut paikallisen käsityöläisen tekemät pehmolelut muistoksi tästä matkasta. Bangkokista ollaan ajateltu katsoa, josko löydettäisiin vielä sama taidekauppa, josta vuonna 2009 ostettiin öljyvärimaalaus. Ja siinä meidän ostokset sitten varmaan onkin.

Joten kyllä pitäisi ainakin muutama kilo simpukkaa mahtua kassiin. Ja en minä ihan huvikseni niitä etsi, vaikka se kovin rauhoittavaa ja mukavaa hommaa onkin. Minulla on jo ajatus, mihin niitä voisin käyttää mutta paljastan sen vasta sitten kun päästään kotiin. Mikäli löydän tarpeeksi valkoisia
simpukoita. :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti