perjantai 20. heinäkuuta 2012

Kun mikään ei toimi

Voihan... sanonko mikä. Keittiöstä on muodostunut oikea murheenkryyni. Ensin puuttui osia ja kodinkoneita. Tarkemmin sanottuna kaikki ovet, saranoita, ruuveja, päätylevyjä ja yksi kaapin sisälle rakennettava mekanismi. Liesituuletin löytyi keittiöfirman varastosta (hups, unohtui laittaa runkojen mukana teille), josta jouduin sen noutamaan. Uuni toimitettiin jälkitoimituksena keskiviikkona. Halogeeneistä yksi oli erivärinen kuin muut, onneksi saatiin se vaihdettua.

Kaikesta tästä huolimatta päätettiin asentaa rungot paikolleen niin pitkälti kuin se vain olisi mahdollista. Vaari tuli miehen avuksi ja alku näyttikin lupaavalta...kunnes ruuvit loppui kesken heti alkumetreillä. Mies lähti hakemaan ruuveja ja samalla kyselemään puuttuvien osien perään. Siinä sitten samalla reissulla mies huomasi, että kappas, meillä on runko, jonka sisällä pitäisi olla vedettävä mekanismi mutta valmiin rungon sisään sitä on mahdoton enää asentaa. Keittiöliikkeen varastosta lähti siis mukaan uusi runko osina ja mekanismikin sattui löytymään samaan matkaan. Näin saatiin siis alakaapin rungot paikoilleen vihdoin ja viimein.

Myös yläkaapit on nyt asennettu paikoilleen, tosin mikrokaappi menee vaihtoon, koska siitä huomattiin kulmassa ikävä nirhauma ja haluan uuden sen tilalle. Yllättäen sekin saadaan nyt osina ja joudutaan kasamaan se itse... mutta mielummin näin, koska kasattuna saataisiin todennäköisesti odottaa sitä ties kuinka kauan.

Koska ollaan saatu melkein kaikki rungot nyt paikoilleen (astianpesukone odottaa vielä päätylevyä) niin päätettiin, että voidaan tilata kivimies mittaamaan tasoa ja saadaan kivi ja allas asennettuna. Sitten tajusin, että meillähän ei ole allasta. Tilauslistan mukana allas piti toimittaa keittiötoimituksen yhteydessä mutta eipä sitä vaan löydy mistään. Kolmen päivän soittelukierros on nyt sitten selventänyt sen verran, että kukaan ei tiedä missä allas on. Ilmeisesti sitä ei ole edes tilattu (vaikka me olemme vahvistaneet tilauksen 21.6.) ja tällä hetkellä altaan toimittaja on kesälomalla aina 29.7. asti. Allas saadaan siis aikaisintaan 30.7 ja epäilen, että sitä ei välttämättä löydy suoraan varastosta. Eli se, milloin allas on vihdoin meillä kiinnitettynä kiveen ja kivi on omalla paikallaan, on vielä täysi mysteeri. Sitten pitäisi vielä saada välitilan lasi asennettuna paikoilleen, joten keittiö on todennäköisesti valmis jouluna ( Ja sitten kun tämä käykin toteen, niin ei naurata enää yhtään).

Sen jälkeen kun kaikki on paikallaa naputtelen reklamaation kaikesta kurasta, mitä kyseisetä liikkeestä ollaan saatu ja jään odotteleen vastausta.

Onneksi remontti etenee muuten positiivisemmassa hengessä. Kepposen ja meidän makuuhuoneet on nyt maalattu kahteen kertaan pohjamaalilla. Keittiön seinät ja katto on saaneet on viimeiset silaukset ja keittiössä on jo lattiakin paikoillaan. Kylpyhuoneessa on laatat seinissä ( ja voi pojat näyttää hyvältä) ja valmista pitäisi olla viikon kuluttua. Kunhan saan kuvia, niin laitan niitä taas näytille. Kaikesta huolimatta uskon vahvasti siihen, että kunhan saadaan kaikki valmiiksi niin odotus palkitaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti