sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Kuume

Eilen oli tarkoitus käydä katselemassa laattoja, ovia, maaleja, kylpyhuoneen kalusteita ja kaikkea muuta tarpeellista mutta lapsiperheessähän asiat ei aina mene niinkuin on suunniteltu...

Heräsin toissa yönä ennen kahta Kepposen höpötykseen ja kun menin katsomaan, mitä se siellä unissaan puuhasi niin huomasin, että neiti roikkui puoliksi pois sängystä. Nostaessani tyttöä takaisin sänkyyn tajusin, että nyt ei kyllä kaikki olekaan ihan kunnossa kun tyttö oli ihan tulikuuma. Kuumemittari näyttikin sitten yli 38°, joten napsastiin äkkiä lääkkeet suuhun ja vettä perään. Kova jano tuntui neidillä olevan, kun yleensä tuo ei pahemmin vedestä välitä mutta nyt pyysi oikeen lisääkin.

Kun tuo lapsi ei oikeastaan koskaan ole sairas, niin sitten kun sillä on vähänkin jotain tommosta taudintynkää havaittavaissa, niin minä alan aina kuvitella vaikka mitä. Nytkään en saanut sitten nukuttua koko loppuyönä kunnolla kun piti koko ajan kytätä kuumetta ja tulikuuma neiti nukkui kainalossa.

Yön aikana kuume ei pahemmin laskenut, joten soitin aamulla sairaanhoidon neuvontapuhelimeen ja sain onneksi vähän mielenrauhaa sieltä. Ihana täti lohdutti ja neuvoi, mitä kannattaa tehdä. On se kumma, miten "työminä" osaa hoitaa tällaiset asiat ihan hyvin ja rauhallisesti mutta "kotiminällä" menee heti sormi suuhun ja paniikki meinaa iskeä kun kyse on omasta lapsesta.

Tyttö makaili koko aamupäivän sohvalla katsellen piirrettyjä ja kuume pysyi vaan sitkeästi samoissa lukemissa. Iltapäivästä kuume alkoi onneksi vihdoin laske ja illalla alkoi jo vaikuttaa paljon paremmalta. Tänään Kepponen onkin sitten ollut jo oma reipas itsensä. Nenä vuotaa vieläkin vähän (nuha alkoi jo tiistaina) ja täytyy vaan toivoa, että tuo menisi nyt nopeasti ohi. Ja ettei vaan menisi korvin, niin kun viimeksi. Vähällähän me ollaan onneksi päästy kaikkien sairauksien kanssa, kun tämä taisi nyt olla kolmas tai neljäs kerta kun neidillä on kuumetta. Siksi se kai sitten aina niin huolestuttaakin, kun ei olla totuttu siihen, että lapsi on kipeä.

Onneksi tuo vaikuttaa nyt terveemmältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti