keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

What comes out must go in... vai olikohan se toisin päin?

Ensin kannetaan monta peräkärryllistä kamaa ulos ja sitten tuplamäärä samaa kamaa sisään... Nyt on ostettu maalia, tasotetta, parkettia, lastulevyä, gyprocia, ruuveja, laattoja, hiomapaperia, teloja, siveltimiä, allaskaappi ja lavuaari, saunan ovi... ja ties vaikka mitä. Ja vielä taitaa olla aika paljon tavaraa kaupassakin, joka odottaa noutoa meille... *huoh*

Mies oli viisi päivää maastopyöräilemässä pohjosissa ja mummi oli sillä aikaa minun ja Kepposen seurana meillä. Oli ihanaa huomata, miten hyvin Kepponen viihtyi mummin kanssa ja minä sain rauhassa käydä hoitelemassa asioita. Vähän jännitti, miten murunen nukkuu mummin kanssa päiväunet, kun tuo nukahtaminen on ollut tutista luopumisen jälkeen melko vaikeaa, mutta mummi taisikin olla hyvä nukuttaja... uni tuli joka päivä ilman suurempia ongelmia. Hyvä mummi!

On ihanaa seurata, miten tuo lapsi on oppinyt jo ilmaisemaan itseään ja miten hyvin se osa kertoa päivän tapahtumista yms. Kuukaudessa on tullut valtavasti lisää sanoja ja tällä hetkellä Kepponen puhuu 4-5 sanan lauseita. Tietysti paljon on vielä sellaistakin, minkä itse tajuaa asiayhteyksistä tai joistain tutuista sanoista mutta yllättävän nopeasti puhe on nyt kehittynyt. Äänteitä puuttuu vielä paljon mutta kaikki aikanaan...

Kepposella on muutaman päivän päästä synttärit mutta ollaan päätetty siirtää niiden viettäminen ihan suosiolla uuteen kotiin. Saadaan sitten juhlia kunnolla, eikä tarvitse kaiken tämän remonttihässäkän keskellä alkaa viettämään mitään hätäisesti valmisteltuja juhlia. Sitä paitsi uudessa kodissa on enemmän tilaa juhlia! :)

Remonttirintamalla on ollut nyt vähän hiljaisempaa kun mies oli reissussa mutta nyt päästään taas täydellä vauhdilla remppaamaan kun mies palasi kotiin ja sillä alkoi loma. Eli mies remppaa ja minä olen tytön kanssa kotona. Kunhan päästään maalausvaiheeseen niin sitten voidaan onneksi vaihtaa osia. :) Minun piti tehdä vaikka mitä tämän viikon aikana mutta valtaosa upposikin auton kanssa ajeluun pitkin kyliä kun etsin laattoja ja patteria. Lopun aikaa yritin repiä boordeja irti seinistä. Hermot meni, boordi jäi... eli ihan toivoton homma. Onneksi sitä on vaan kahdessa huoneessa mutta jotain niille pitäisi keksiä, en vaan tiedä mitä?!?

Vaari tulee huomenna auttamaan ja mummi ja pappa tulee tuomaan parketin alle muoveja. Lisäksi huomenna tulee osa keittiön koneista ja kylppärin laatat. Alkaakin olla kämppä aika täynnä kaikkea materiaalia... enää ei tarvitse kun laittaa kaikki paikoilleen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti